River Rd

Addition

The project brief was to add a parents retreat above the existing single-storey Californian bungalow, and make alterations to the existing building downstairs to take advantage of the extensive bush views at the rear of the property. The owners were also keen to maintain the traditional look of the front facade, while making the interior very modern and functional.

A key challenge was the 'flame zone' (BAL FZ) bushfire zoning of the site, which involved specifiying non-combustible materials and upgrading parts of the existing dwelling to meet RFS (NSW Rural Fire Service) requirements.

WHERE

Lane Cove

WHEN

2015

Upstairs addition

WHAT

PERSPECTIVE FROM NORTH - RENDER
PERSPECTIVE FROM NORTH - RENDER

PERSPECTIVE FROM NORTH - RENDER
PERSPECTIVE FROM NORTH - RENDER

1/1