North-bridge

Semi

An old, brick, semi-detached dwelling is to be substantially knocked-down and re-built, with only the front two original rooms remaining.

 

The whole long side of the property faces north, so the design looks to take advantage of the passive solar opportunities, especially regarding orientation - although a lot of thought was put into shading, insulation and natural ventilation as the sun causes the existing old brick house to get very hot in summer.

The client was also keen for a double height lounge area with mezzanine level study (pictured), leading to the parents retreat upstairs.

A key consideration was maximising space for the client given the small block and allowable floor space ratio. 

WHERE

Northbridge, NSW

WHEN

Current

Major Alterations and First Floor Addition

WHAT

STUDY LOOKING DOWN TO LOUNGE
STUDY LOOKING DOWN TO LOUNGE

press to zoom
BACK DECK - LOUVRES OPEN
BACK DECK - LOUVRES OPEN

press to zoom
STUDY LOOKING DOWN TO LOUNGE
STUDY LOOKING DOWN TO LOUNGE

press to zoom
1/2